Išmėginau ir nenumiriau. Gera porcija gatvės maisto kainuoja iki 1 USD. Nustebino, nes pakankamai skanu! Dažniausiai siūlomas meniu: ryžiai, kiaušinienė, tofu, kažkoks gaminys iš pupelių, karšta arbata (atneša bokale su šiaudeliu. Čia viską geriame per šiaudelį), žuvis, vištų kepenėlės, aštrus padažas. Ryžiams turi specialų receptą: deda imbiero, specifinių prieskonių, kokosų aliejaus.
Kodėl valgyti „gatvės maistą“ pakankamai saugu? Nes indoneziečius itin riboja religija, kuri neleidžia valgyti:
· Jokių padarų su iltimis. Vadinasi, jokių šuniukų, kačiukų!!
· Jokių padarų, kurie gali gyventi dviejuose skirtinguose pasauliuose (vandeny ir sausumoje). Pavydžiui, vėžlių ir pan.
· Jokių keistų padarų keliančių šleikštulį, kaip kad Tailando skanėstai (tarakonai, skorpionai, vabzdžiai, kirminukai...)
· Visas maistas itin aštrus, tad užmuša bet kokias bakterijas.
Skanaus!
Įrodymas, kad tikrai jį valgiau :)
Lėkštės turinys: Ant ryžių užmestas keptas kiaušinis, gretimoje lėkštėje aštrus padažas, agurko skiltelė, tofu gabalėlis ir tas kepinys iš pupelių. Beje, dar vienas įdomus atradimas - pienas iš pupelių (skirtumas nuo karvės pieno, kad pastarasis saldus). Jie turi kažkokias specialias pupeles iš kurių gamina daugelį maisto produktų.
Atrodo skaniai, manau ryžčiaus ragauti. Tik BE aštraus padažo:)
AtsakytiPanaikinti