2012 m. balandžio 18 d.

Naktiniai žygiai po Surabaya

Pirminis tikslas buvo aplankyti apleistą namą, kuriame vaidenasi. Sulaukiam nakties, keliaujam, pakeliui pasakoju visiems baisias istorijas, adrenalinas kyla žaibiškai. Atvažiavus teko didžiai nusivilti, matome krūvą jaunimo (kai kurie ne itin blaivūs), tad visa mistika dingsta iškart.
Ar tu irgi matai tokį mėnulį?
Nerimstam. Negi grįši namo po tokio nusivylimo? Pakeliui pravažiuojame olandų kapines. Iš pradžių nesupratau, kodėl dauguma kapų yra kvadratiniai stačiakampiai aptverti aukštomis spygliuotomis tvoromis. Vėliau paaiškėja. Neaptverti betoniniai kapai kai kuriems vietiniams atstoja stalą ir jie sėkmingai mėgaujasi pikniku (lošia kortomis, geria arbatą, šalia maistas), kiti – patogiai įsitaisę miega ant jų, o galutinai šokiravo šalimais stovinčios prostitutės-transvestitai, (vadinami „she male“) ir būrys vyrų užsakantys paslaugas. Gandas, kad tai yra daroma tiesiog ant tų pačių betoninių kapų  pasitvirtino. Paneik, kad pasaulis nėra trenktas?..

Grįžtant, stabtelėjau prie musulmonų mečetės esančios šalia mano namų. Pilnatis, šviesos suteikė jai daugiau mistikos. Pasišventę musulmonai čia ateina 5 kartus per dieną melstis.
Iki skausmo pažįstamas kelias namo (:
O šį padarėlį sutikau prie durų. Dydžio sulig smilium. Nutariau padaryti jam fotosesiją ir atradau, kad tarakonai yra principe kuklūs ir pradėjus juos fotografuoti pabėga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą