2012 m. gruodžio 31 d.

Hanoi



Hanoi miesto senoji dalis yra visų keliautojų pagrindinis taškas. Jeigu neturi neriboto laiko keliaujant ir nenori jo švaistyti ieškodamas informacijos, judi ten ir apsistoji viename iš Hanoi backpackers hostelių.
Aš apsistojau senajame jų hostelyje – tvarkingas, personalas paslaugus. Jei planuojate užsisakinėti ekskursijas (taip taip, ir aš nemėgstu „grupinių“ dalyvavimų, bet kitu būdu nusigauti į Halong Bay nesugaištant daug laiko nėra), geriau pasiklausinėkite kitų keliautojų ir palyginkite kainas, o užsisakant visada derėkitės. Hosteliuose dažniausiai paslaugos gerokai brangesnės.
Hanoi yra tobulas taškas pasidėti į saugyklą daiktus ir lėkti 3 dienom į Halong Bay ar 4 dienom į Sapa. Pirmąją dieną jokio plano neturėjau (kaip beje ir žemėlapio), tad pirmu numeriu prisėdau papusryčiauti ir ramiai išgerti kavos. Netrukus susipažinau su mielais barmenais, kurie apšvietė apie Hanoi ir apie vakaro programą kur vyks veiksmas.
Taigi, pasiėmiau foto aparatą ir išėjau atrasti Hanoi. Man jis pasirodė daug daug kartų jaukesnis už kosmopolitinį, šaltą ir milžinišką Saigoną. Benaršydama gatvėmis užmačiau patį didžiausią pastatą, kuriame įsikūrusios kavinės. Ech, ko nepadarysi dėl gerų kadrų... Nejučia jau kilau laiptais į patį viršų kur atsivėrė nuostabi panorama. Kaip tik kaupėsi lietaus debesys, bet nebuvo nei vienos laisvos vietos. Apsidairiau aplink ir jau ketinau traukti žemyn, kai išgirdau klausimą „Hey! Are you alone? Come join us, it’s going to rain soon”. Atsisukau į merginą, vardu Britt, pasidabinusią begalybe dailių tatuiruočių. Pamaniau, turėtų būti įdomu! Pora keliautojų iš Kanados jau kurį laiką bastėsi po Aziją. Pasakojo apie Tailandą ir nuostabų tatuiruočių meistrą, darantį tatuiruotes su bambukais. Linijos gaunasi labai plonos ir tikslios. Atrodo nuostabiai!
Bepliurpiant išsiblaivė oras ir dangumi nusidriekė oranžiniai debesys besileidžiant saulei. Tobula.
 
Vakaro planuose buvo interneto paieškos. Kadangi turėjau Skype pokalbį dėl darbo su viena Lietuvos kompanija (visgi, jau buvau pakeliui namo), reikėjo kažkokiu būdu vėl atsirasti ryšyje. Beje, Vietname, net tolimiausiame kaime galima rasti gan neblogą interneto ryšį!
Taip beblūdydama po Hanoi ir be žemėlapio pasiklysdama 34 kartus kol mintinai išmokau kiekvieną posūkį, prasilenkdavau su nemažai žmonių iš mano hostelio, tad vakaras nusimatė teisingas =)
 Ak, tas "spicey" Vietnamas, kupinas spalvų ir skonių. Atsikėlęs ryte net negali numanyti ką atneš ši diena

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą