2012 m. vasario 27 d.

Sekmadienis

Šį tingų sekmadienio rytą žadintuvas pradėjo groti Oren Lavie “Her morning elegance” 4 val. Kartu su Nizar ir Agata nutarėm aplankyti “Car Free Day” renginį ir tradicinį turgų.
„Car Free Day“ – tai sekmadienio rytas be mašinų. Vyksta nuo 5 – 10 val. ryto, kuomet nuo eismo uždaroma pagrindinė gatvė: vyksta aerobikos treniruotės, žmonės atvažiuoja pabėgioti, pažaisti futbolą, susirenka be proto daug dviratininkų, pastatytoje didžiulėje scenoje dainos, šokiai, konkursai. Šis renginys vyksta kiekvieną sekmadienį. Bepigu Indonezijoje ką nors organizuoti, kai populiacija yra 237 mln., tokios problemos, kaip „nesusirinks žmonės“ nėra.
Dviračių įvairovė nuo .. iki. Juokingiausia buvo stebėti "sveikuolius" minančius pedalus su rūkstančia cigarete kitoje rankoje

Įmonei reklama, žiūrovams pramoga
Kadangi atstumai Surabaya milžiniški, dažnas iki renginio vietos atvažiuoja su motociklu ar mašina. Šįkart nepaleidau fotoaparato iš rankų ir fiksavau eismą bei gatvės gyvenimą.
Vis dar šiurpina vaizdai, kaip tėvai motociklu vežasi kūdikius be jokių apsaugų. Nė gramo logikos: žmonės nuo 16 m. privalo dėvėti šalmus ir dažnas indonezietis paniškai bijo būti sustabdytas policininkų, bet kad kūdikiai vežami be šalmų, be skarų nuo dulkių, tai nieko tokio – jokios problemos tame nėra.


Peace!

Masė masė masė… Kaip jums eismo taisyklės (tiksliau jų nebuvimas)?
Motociklais vežama viskas o viskas: žmonės (dažnai sėdi po 4), medžiai, DAUG maisto, degalų bakai, vištos ir kiti gyvuliai ir t.t. Neatsistebiu žmonių išradingumu ir kompaktiškumu!
Tradicinis turgus. Vyksta taip pat rytais nuo 5 – 12 val. Yra atskiri turgūs vaisiams, paukštienai, rūbams. Foto reportažas iš rūbų turgaus. Šalia pardavinėjamų rūbų, mažam kampely gaminami ir kepami SATE (aš juos pakrikštijau jautienos šašlykiukiais). Šiaip skanu, bet tokiomis sąlygomis, kaip buvo gaminama ten, net ir aš nedrįsčiau ragauti...
Gal … kepuraitės, m?





Gatvės gyvenimas Indonezijoje virte verda. Stebėk išplėtęs akis ir pamatysi to, ko nematęs. Vieni ilsisi beja transporte, kiti žaidžia su Blackberry vidury gatvės pasistatę suoliuką, štai skalbykla įsikūrus po šiferio stogu, moteris nešina didžiuliu maisto bliūdu ant galvos, iš niekur kylantys balionėliai. Ech, tas trentktas pasaulis! =)  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą