2012 m. kovo 30 d.

“Tomcat” puolimas

Juokai juokais, bet iš Rojaus sugrįžau į Pragarą. Be nesklandumų su viza, mane pasitiko žinia apie “Tomcat” ataką mano rajone [Pakuwon city]. Kadangi Europoje tokio dalyko neturime, aiškinu nuosekliai kas tai per Velnias.
Tomcat [dar vadinami Rove beetle] – vabalai grobuonys atsiradę prieš 200 mln. metų, dydis nuo 1cm – 3,5cm. Savo mažame kūnelyje laiko nedidelę doze nuodų, kurie yra 12 kartų stipresni nei kobros, tad esamo kiekio užtenka padaryti neatitaisomai žalai ant žmogaus odos.  
Ko tikėtis? Nutūpus Tomcat ant tavęs, vienintelis būdas nepanikuoti ir švelniai nupūsti. Jie nekanda, bet paleidžia savo nuodus skystu pavidalu. Trumpai tariant, jei sutraiškysi – tau šakės. Jei visgi tai padarei, greitai nuplauk vietą su muilu ir patepk hidrokortizono 1% kremu. Prilietus pažeistą vietą pirštais, jie taip pat užsikrės – nuodai itin stiprūs. Jei nusišluostysi ranką į rūbus, nuodai liks ant jų ir kai rengsies sekantį kartą, nuodai nuo rūbų pateks ant kūno ir taip pat sėkmingai pažeis odą.
Griežtai draudžiama pažeistą vietą kasyti, spausti ar kitaip kaip liesti, pasekmės bus dar graudesnės. Jausmas pažeistoje vietoje deginantis ir tuo pačiu be proto niežti.
Pasekmės? Geriausiu atveju randai arba tamsios dėmės ant odos. Blogiausiu, visiškai suniokota oda, atviros, ilgai gijančios žaizdos.
Apsisaugojimas? Nelabai ir apsiginsi. Valdžia purškia pesticidais apsėstus namus, bet kol kas tai nepadeda. Vabaliukai sugrįžta. Žmonėms patariama visą laiką devėti kūną uždengiančius rūbus ilgomis rankovėmis, apsisukti skara iki akių ir avėti sportbačius. Ar reikia priminti, kad kasdien kepina saulė ir temperatūra siekia > +40C ?
Kodėl atsirado? Visos bėdos yra dėl žmogaus kišimosi į gamtą. Viena kompanija nutarė pastatyti prestižinių namų kompleksą Kenjeran vietovėje, kuri žinoma dėl savo apleisto paplūdimio ir mangrovių miškų, kuriuose veisiasi Tomcat. Statybų metu, miškai buvo išjudinti, ko pasekoje sudarkyta eko sistema. Pirmą kartą Surabaya istorijoje, įniršę Tomcat pradėjo pulti žmones ir jų namus. 
Apkrėstieji namai yra 1 km nuo mano gyvenamojo namo, kas yra pernelyg arti, kad ramiai miegočiau. Kol kas sėdžiu kovinėje parengtyje su uždarytais langais, durimis, hidrokortizono 1% kremu pašonėje ir meldžiuosi, kad iki mano namų jie neatsibelstų.
Bet tai dar ne viskas. Ką tik įsitikinau, kad jie yra visame mieste, vienas nusileido tiesiai ant mano rankos kol mėgavausi kava Starbucks (vidury miesto ir toli nuo mano namų..) Sekundės greičiu nupūčiau ir bėgau plauti rankų muilu. Kol kas lyg ir nieko, jei neskaičiuosim priešinfarktinės būsenos, kuomet širdis plaka it pašėlus. 8 “džiaugsmus” radau ant terasos darbe ir 1 vonioje. 
Miestiečiai įbauginti, kiekvienas praskrendantis vabaliukas sukelia paniką. Na, negali kaltinti, Tomcat įkandimai ne bitutės...
Taigi, pristatau Jums ir kitą Indonezijos pusę, kuri kiek graži, tiek pat ir pavojinga.
P.S. Aš myliu Lietuvą, o Tu? Dainuojam garsiai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą