2012 m. birželio 13 d.

Pasikultūrinkime

Surabaya nepasižymi kultūrinių renginių gausa. Viena iš organizacijų užsiimančių tokia veikla – Prancūzijos institutas (French Institute). Jų tikslas – supažindinti Indoneziją su prancūzijos kultūra, skaitinti rinktis studijas ten. Kadangi Indonezijoje visi pamišę dėl „vakarietiško prestižo“, raktinis žodis patraukti vietinių dėmesį – Paryžius.
Renginiai įvairaus pobūdžio: madų savaitė, šokių pasirodymai, įvairiausios grupės. Visi atlikėjai atboginami iš Prancūzijos. Pastebėjau įdomų faktą, kad prancūzai yra visur!! Jų čia sutikau bene daugiausiai lyginant su kitų tautybių atstovais.
Grupė, pavadinimu "ELEKTRO KIF" užbūrė publiką. Choreografė Blanca Li įliejo tektonik šokio stilių į teatrinę aplinką ir pateikė tai kitu kampu. Buvo lengva sekti siužetą ir istoriją, kas 2 val. prikaustė publikos dėmesį. Šokėjai jauni ir itin profesionalūs šiuo metu atliekantys turą po Aziją.
Net indonezietės moterys neslėpė emocijų, įskaitant Prancūzijos ambasadorių Surabaya miestui, kuris pasirodymo metu plojo katučių ir vietomis klykė kaip vaikas…
Prie rytinės kavos dalinuosi smagiu antradienio vakaru, prancūziško šokio pasirodymu ir vyrais. Ak, tie prancūzai... :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą