2012 m. birželio 21 d.

Originalūs uždarbiavimo būdai

Negaliu nepasidalinti keliais unikaliais uždarbiavimo būdais, kuriuos atradau ID (surangavau). Galbūt ir tave įkvėps permąstyti savo karjeros aukštumas!
  • Vaikų nuoma. Šis būdas man yra kraupiausias. Vargšai labai pigiai išsinuomoja vaiką (arba pasiima draugo), visą dieną vaikšto judriausiomis, labiausiai užterštomis gatvėmis tarp mašinų ir prašinėja pinigų. Surinktą turtą (ir vaiką) vakare atiduoda sąvadautojui, kuris suteikia minimalų stogą virš galvos ir maisto.
  • Maišiuko praskleidėjas prekybos centruose prie kasų (informuoju, kad tai ne tas pats kas kasininkas). Žinoma, nuo to procesas vyksta kur kas lėčiau, bet čia juk į rezultatą niekas nesiorientuoja ir atsipalaidavę atlieka savo mažą siaurą darbelį (jokiu būdu nerodydami iniciatyvos ar pajudindami nors vieną smegenų ląstelę – tai jau kitų darbas).
  • „Eismo reguliuotojas“ stovintis vidury gatvės ir mojuojantis su rankyte, kad važiuotum tiesiai, nors tai yra vienintelė eismo juosta ir tiesus kelias. Už tai žinoma, jis tikisi kelių grašių.
  • Lifto mygtuko paspaudėjas prekybos centruose. Neturiu ką ir bepridurti. Įeini į liftą – pasakai aukštą. Jokiu būdu nekišk nagų, nes tai jų darbas.
  • Ofiso berniukai. Net ir 20 žmonių ofise egzistuoja bent du ofiso berniukai, kurių pagrindinė atsakomybė – atnešti tau arbatą/kavą ir karts nuo karto pašluoti grindis. O svarbiausia vykdyti kiekvieną viršininko užgaidą: uždaryti duris už jį, paduoti lapą gulintį per 3 m. nuo paties, nupirkti cigarečių ar pan.
  • Kioskai kioskeliai. Masiškai pardavinėjami riebaluose virti traškučiai „krupuk“ ir įvairūs „šūdeliai“: minkšti žaislai, pakabukai, statulėlės ir panašaus pobūdžio dulkių rinkėjai.
  • Padavėjų kiekis. Kiekviename restorane ar kavinėje nustebins dvigubai didesnis nei įprasta padavėjų kiekis. Nesusiklaidinkite, tai aptarnavimo proceso jokių būdu nepagreitina, tik dvigubai padidina kiekvieną jūsų kąsnį stebinčių akių kiekį.
People know you for what you've done not for what you plan to do, so don't be scared to take a giant leap of your career. Remember you can’t jump across a river with 2 small jumps you have to take 1 giant leap. /P. Pangabean, Hard Rock Café Indoneia manager/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą