2012 m. balandžio 17 d.

Street food [anties kojytės]

Taigi, toliau atradinėju „gatvės maistą“ Indonezijoje. Valgiau ne du, ne penkis ir ne 10 kartų. Pašiūrės stovinčios šalikelėse, kur gaminamas maistas, vadinamos Warung ir yra visokiausių rūšių: bakso (mėsos kukulių), nasi goreng (keptų ryžių), ayam/ikan/lele (vištienos/žuvies/šamo), buah (vaisių), soto (mėsos ant pagaliukų), sate (be proto riebios geltonos sriubos) ir dar visa krūva įvairiausių.


Šįkart su Nizar ir Agata ragavom antieną (ind. bebe).  Pameni, žadėjau patvirtinti arba sulaužyti mitus apie Indoneziją? Taigi tvirtinu. Indoneziečiai tikrai valgo viską: jei pavyzdžiui višta, tai ruošiama su akytėm, kojytėm ir visais viduriais (čia tau ne lietuviški išsidirbinėjimai „man vištos krūtinėlės“, „man kulšelės gražesnės“) – ne. Perki gyvą vištą, nugalabiji, išdoroji ir paruoši daug patiekalų. Nemačiau parduodamų vištos krūtinėlių, bet pilna vištų galvų pakuočių, kojų su nagais ar kitų dalių.

Antiena man ne itin patiko – mėsos mažai, pagrinde oda ir viskas skendi riebaluose. Atvirai? Prisiversti paragauti anties kojytes buvo gerokai sunkiau nei kobros sate ar šikšnosparnį... Ir vienareikšmiškai tai vienas neskaniausių dalykų kokį tik esu valgius! 
Žemiau pateikiu puikią iliustraciją kaip indoneziečiai nedaro problemų iš nieko ir žvelgia kūrybiškai į elektros laidus, rozetes ir jų saugumą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą